Lasagne med kyckling, kantarell och västerbottenost

Inspirationen Italien bomba en med i matväg går att diskutera, landet andas verkligen mat. Det här är en lasagne som verkligen blir en krock mellan Italien och Sverige på ett väldigt bra sätt. Brosan sa att det var den godaste lasgane han ätit, vilket är ett bra bra betyg! Om du vill kan du göra egna lasagneplattor (länk) eller så köper du färska i affären. 
 
Stek 2 hackade gullökar i smör/olja. Tillsätt 1 kg färsk kyckling som du steker klart. Tillsätt 200-300 gram förvällda kantareller i stekpannan. Krydda blandningen med färsk timjan, rosmarin, salt och peppar. Ställ åt sidan och börja med bechamelsåsen.
 
Smält 2 msk smör och tillsätt 4 msk mjöl. Häll på 7 dl mjölk (lite i taget) och koka upp. Låt puttra 5-8 minuter tills såsen tjocknar och smaka av med muskot, salt och peppar.
 
Ta fram en ugnsform och börja med vit sås. Lägg på lasagneplattor, kycklingröra, tomatsås (körde en ekologisk med basilika) och riven prästost. På med ett till lager lasagneplattor, vitsås, kyckling, tomatsås och riven ost. Avsluta med lasagneplattor, vitsås och riven västerbottenost. In i ugnen på 200 grader cirka 40 minuter (ha koll så det inte bränns). Granera med lingon och färsk timjan och servera med den här salladen.
 
 
Big'Sis

Håller med Erik, den godaste jag ätit också :) Ska lagas på söndag till mina matlådor för veckan!