Halloumi/rödbetsburgare med chevrekräm och sötpotatisfries

Här har ni den perfekta vegetariska burgaren. Rödbetor och chevre gifter sig med varandra och surdegsbrödet med honungssmak gjorde inte saken sämre. Sötpotatisfries är alltid lika gott, speciellt när de dippas i tryffelaioli. Men huvudfokus hamnar på de goda burgare. Prova det här, ni kommer inte ångra er. Det bästa är ett det inte är särskilt svårt heller.
 
Halloumi/rödbetsbugare: Riv 200 gram halloumi, 2 medelstora rödbetor och blanda samman i en stor bunke. Tillsätt 2 ägg, 1 msk fiberhusk, salt och peppat (lugn med saltet eftersom osten kan vara rätt salt). Forma till 4 burgare försiktigt och ställ i kylen ett tag. Stek gyllene på båda sidorna med smör/olja och låt gå en stund i ugnen på 175 grader.
 
Getostkräm: Mixa en rulle getost med 1 dl creme fraiche. Smaka av med salt och peppar.
 
Rosta brödet och lägg på getostkräm, sallad, tomat, burgare och pickad rödlök. Ett sjukt bra tips är att använda dig av ett kaffefilter att lägga burgaren i. För enligt min smak är burgare som bäst när man får äta det men händerna.