Pizza med parma, chevre och fikon

Idag gjorde jag en fantastiskt god pizza. I Stockholm åt jag och tjejerna på Vapiano och då delade jag och Jenny på en pizza med chevre, fikon och massa annat gott. Blev så inspirerad att testa att göra en pizza själv med just fikon. Med en paleo-botten, hemmgjord tomatsås, riven parmesan och goda tillbehör blev den här pizzan något utöver det vanliga.
 
Pizzabotten: Vipsa 5 ägg poröst, tillsätt 50 gram smält kokosolja. I en annan bunke blandar du 1 dl kokosmjöl, 1/2 dl mandelmjöl, 1 msk fiberhusk, 1 tsk bakpulver och havssalt. Blanda ihop alla ingredienser och lägg ut degen på ett bakplåtspapper. Lägg över ett bakplåtspapper på degen och kavla ut degen tunnt så den täcker stor del av plåten. Grädda i ugnen ca 15 minuter i 200 grader. Jag använder ICAs bakplåtspapper, så bra!
 
Tomatsås: Hacka 1 gullök och 2 vitlöksklyftor och stek mjuk i olivilja. Tillsätt 500 gram krossade tomater, 1 msk tomatpuré, hackad färsk basilika, torkad oregano/basilika, salt och peppar. Koka ihop och sen mixa till en slät sås. Behövs bara lite till pizzan så frys gärna in resten och ta fram till nästa pizza middag.
 
Pizza: Bre över en tunnt lager tomatsås över den gräddade botten. Lägg över 100 gram riven parmesan, parmaskinka, chevreost, fikon och valnötter. Ringla över honung, rivet citronskal, peppar och oregano. Grädda i ugnen ca 15-20 minuter i 200 grader tills osten smält och fått färg. Severa med ruccola.