Krämig lammfärspasta med timjan och pecorino

 För någon vecka såg jag Lisa Lemke laga en pastarätt med lammfärs i Mittkök. Receptet verkade verkligen så gott och enkelt. Jag testade med bönpasta istället för vanlig pasta och mixade lite med ingredienserna. Resultatet blev ljuvligt och Tobias sa att det var bland den godaste pastan han smakat (!). Fantastiskt med alla pastaalternativ som dyker upp i livsmedelsbutikerna dessa dagar.
 
Stek 500 gram lammfärs. Om färsen släpper mycket vätska häll gärna av det och stek till färsen börjar få färg (den ska inte koka). Tillsätt 1 hackad gullök, 2 hackade vitlöksklyftor, några kvistar hackad timjan och 1 hackad zucchini. Stek tills löken blivit mjuk och salta och peppra färsen. Tillsätt 3 dl grädde och 0,5 dl balsamivinäger och låt koka in i färsen några minuter. Koka 200 gram valfri pasta al dente och låt ånga av. Tillsätt 50 gram riven pecorino i färsen och smaka av med salt och peppar. Släng ihop pastan med färsen i stekpannan. Servera med riven pecorino, bladspenat och färska tomater.