Glutenfria havrefrallor

Fick inspiration från Ulrika Davidsson som var med i nyhetsmorgon i veckan. Här är ett recept på jätte goda frallor gjort på havremjöl. Havre är naturligt glutenfritt men om du är glutenallergiker så väljer du havremjöl och havregryn från glutenhyllan.
 
Blötlägg 10 torkade dadlar i 1 dl vatten. Lös upp 25 gram jäst i 8 dl kallt vatten. I en annan bunke blandar du 9 dl havremjöl, 2 dl bovetemjöl, 0,75 dl fiberhusk, 1 1/2 tsk salt och 2 dl hackade mandlar. Mixa dadlarna till en jämn smet och tillsätt 2 msk honung. Blanda ihop alla ingredienser och rör ihop med en elvisp med degkrokar. Låt jäsa minst 1 1/2 timme (jag lät degen jäsa 2 1/2 timme). Forma degen till 12 st frallor och låt jäsa på en plåt cirka 30 minuter. Pensla med ägg och toppa med flingsalt, pumpakärnor och hampafrön och grädda i ugnen cirka 25-30 minuter på 175 grader. Låt svalna innan servering.
 
 

 
Big Sis

Låter som ett riktigt Emma-bröd :D ska göra imorgon till lördagsfrulle hihi! Nu när man aldrig jobbar lördagar längre.

Emily

Gjorde brödet igår och brödet blev degigt inuti. Hade t.o.m. i det mycket längre än 20 min. Kan ju vara vår ugn som är dålig iofs. Eller har du några idéer om varför det blev så? Mycket
god smak blev det i alla fall!:)

Svar: Hej! Kul att du testade receptet! Hmmm.. Om du använde alla mått efter recept så kan det inte vara det. Jag hade mitt i ugnen 30 minuter (kanske lite längre). Så det kanske är ugnen så kolla med en sticka nästa gång så blir du mer säkert när brödet är klart 👍😊
elin