Moussaka på kycklingfärs
Jätte god moussaka med kycklingfärs istället för köttfärs, blev toppen. Jag försöker äta mindre rött kött så kycklingfärs är ett perfekt substitut. Nästa gång kanske jag vågar mig på quornfärs. Jag kopierar in det gamla receptet och justerar förändringarna.
Skala 2 stora auberginer och 1 zucchini. Skär auberginerna i tunna skivor, lägg över på en plåt, pensla med olivolja och salta och låt bli mjuka i ugnen (cirka 10-15 min i 175 grader. Zucchinin skivar du också tunt och saltar så vätskan kommer ut.
Hacka 1 gullök och 2 vitlöksklyftor och stek i olivolja. Tillsätt 750 gram kycklingfärs och stek klart. TIllsätt 200 gram tomatpure, kycklingfond, kanel, muskot, kryddpeppar, cayennepeppar, paprikapulver, oregano, färsk basilika, salt och peppar. Snåla INTE med kryddorna, det ska verkligen smaka! Varva aubergin/zucchini med färsen och häll över en blandning på 3 dl kokosmjölk och 1 ägg som vispas ihop. Toppa med fetaost och pumpakärnor. Grädda i ugnen cirka 45 minuter i 200 grader.

