Kycklingbiffar med fetaost och citron

Kycklingbiffar, quinoa, hemmagjord tomatsås, grönkål och färskost med pesto och ruccola, en grym middag. Börjar verkligen digga kycklingfärs, det är billigt, nyttigt och framförallt gott! Så mitt mission med att byta ut kycklingfärs mot nötfärs fortsätter.
 
Biffar: Blanda 800 gram kycklingfärs med 1 ägg, 300 gram fetaost, skal från 1 citron, saft från 1/2 citron, hackad färsk basilika, salt och peppar. Smeten är kladdig men försöka forma biffar lätt och stek i olja/smör gyllene och låt gå klart i ugnen på 200 grader cirka 10-15 minuter. Skär gärna igenom någon biff för att se att det är klart.
 
Tomatsås: Hacka 1 gullölk och 2 vitlöksklyftor och fräs i olja. Tillsätt hackad färsk basilika (efter smak), 700 gram krossad tomat, lite tomatpuré, lite cayennepeppar och lite honung. Smaka upp såsen med salt och peppar. Låt stå och småkoka en stund (gärna länge) och avsluta med att mixa såsen slät (valfritt).
 
 
Fanny Gunnarsson

Vad snygg bloggen är! Har inte sagt det tidigare tror jag, i alla fall inte efter att du ändrade lite! :) Mamma älskar att läsa, haha ;)

Svar: Tack Fanny!! <3 saknar din blogg!
elin

emma

åh! ska prova, har kycklingfärs i frysen :)