Rustikt glutenfria baguetter

Imorn bär det av mot Dalarna för att köra tjejvasan. Det blir att packa med sig matsäck och idag gjorde jag baguetter som kommer passa utmärkt. Receptet är inspirerat från en ny bok jag köpte på bokrean Nytt bröd - baka gott utan gluten. Jätte bra bok som kan ge inspiration framöver, jag har trixat och bytt lite mellan olika mjöler. 
 
Lös upp 20 gram jäst med 500 gram ljummet vatten. I en annan bunke blandar du 150 gram bovetemjöl, 100 gram havremjöl, 50 gram mandelmjöl, 10 gram fiberhusk, 1/2 dl pofiber och 1 tsk himalayasalt. Blanda ihop alla ingredienser i en köksassistent eller som jag med en elvisp med degkrokar. Jobba ihop degen cirka 5-10 minuter (det är en ganska lös deg) och plasta in och låt jäsa i 2 timmar. 
 
Mjöla en arbetsyta med bovetemjöl och häll på degen. Jobba med fuktiga händer (vatten eller olja) och forma två baguetter och det kommer bli rätt kladdigt. Lägg antingen bröder i en baguetteform eller på en plåt med bakplåtspapper. Grädda cirka 30 minuter på 225 grader. Låt svalna innan servering.
 
 
Emma

Ååh kanske man kan få smaka en kantbit!!!