Fetaostlax med quinoasallad
Vardagsmat-temat fortsätter och idag blev det laxsida med ett fetaosttäcke, ljummen quinosallad och en sås med dragon och cayenne.
Lax: Lägg laxsidan i en form med bakplåtspapper och salta. Mixa ihop 2 paket fetaost med lite grekiskyoghurt, salt och peppar. Lägg smeten över laxen och toppa med Santa Marias Fish & Seafood krydda (gott med saffran) och peppar. Låt gå i ugnen cirka 35-40 minuter på 200 grader. Kolla att laxen är klar i mitten.
Sallad: Koka upp 3 dl quinoa med en ekologisk buljongtärning. När quinoan är klar kan du låta den få ånga av lite. Tillsätt 1 finhackad rödlök, böngroddar, babyspenat, körsbärstomater, stekt grönkål och rostade pumpakärnor. Blanda runt allt och ringla över lite olivolja och salta och peppra.



Såsen var gjord på grekisk yoghurt, majonnäs, dragon, cayennepeppar, vitvinsvinäger, olivolja, salt och peppar.