Bullängd med äpple & kanel Paleo
Jag fortsätter äppel-tema här i bloggen. Gjorde en bullängd i helgen fri från gluten, mejerier och socker. Det blev lite kämpigt ibland då degen blev lite lös men tillslut blev det en god bullängd. Inspirationen kommer ifrån undervarttak.se.
Vipsa upp 6 ägg med 3 msk honung. Smält 1 1/2 dl kokosolja och tillsätt i äggsmeten. I en annan bunke blandar du 1 dl hasselnötsmjöl, 0,5 dl kokosmjöl, 4 msk fiberhusk, 2 tsk bakpulver och 1 tsk nymortlad kardemumma. Blanda ihop alla ingredienser ordentligt och låt svälla 10 minuter. Lägg degen på ett bakplåtspapper och lägg ett bakplåtspapper över och kavla försiktigt ut degen. (Här fick jag problem). Degen var lite för kletig så det fastnade en del på bakplåtspappret, men jag tog en slickepott och drog av det och la det över på rätt ställe.
Riv 3-4 svenska röda äpplen och låt rinna av lite på ett hushållspapper. Lägg över äpple, massa kanel, hackade valnötter och kokossocker efter önskad sötma på den utkavlade degen. Vik ihop degen, lägg på ett nytt bakplåtspapper ocb pensla med ägg och strö över mandel. Grädda mitt i ugnen 175 grader cirka 20-25 minuter.

