Moussaka lchf

Här kommer ett av mina favorit recept. Bästa maträtten att laga en söndag då man ofta laddar med matlådor inför veckan som kommer. Middagen blev en kryddig moussaka med zucchini och aubergine. Här kommer receptet på ett ungefär:
 
Skiva 2 zucchinis på längderna, lägg på en ren handduk och salta. Låt som "svettas" ett tag och skölj sedan med varmt vatten. Skiva 2 auberginer på längderna och stek gyllene i olivolja. Köttfärsen är gjord på ca 700 g nötfärs, en stor gullök, 2 vitlöksklyftor, 200 g tomatpuré, en skvätt soja, kalvfond, dijonsenap. Jag kryddade allt med paprika, kanel, muskot, lite kardemumma, salt & peppar. Ta fram en ugsnform och lägg först ett lager zucchini/aubergine, sen köttfärs, zucchini/aubergine och avsluta med köttfärs. Lägg över 150 g stark riven ost (typ parmesanliknande) och häll över 3 dl grädde som är vispat med ett ägg. In i ugnen på 175 grader i ca 45-50 minuter. Servera med en god sallad.
 
 
Anonym

Åh vad duktig du är imponerad! Ska prova flera av recepten i veckan☺️👊 /Olivia alenvall