Glutenfria våfflor med chiasylt & nutella
Våffeldagen, kanske en av det bättre dagarna på året? Brukar äta någon våffla ibland under ett år men till middag brukar enbart ske på självaste våffeldagen. Dessa godingar är glutenfria och smakar grymt bra. Tillsammas med chiasylt och nutella vill man äta massor, men efter en våffla brukar magen strejka! Inspo från Hanna.
Våfflor: Vispa 3 ägg tillsammans med en tetra kokosmjölk (från Garant) och 1 dl vatten. Smält 0,75 dl kokosolja och vispa ner i äggsmeten. I en annan bunke blandar du 1 1/2 dl bovetemjöl, 1 msk kokosmjöl, 1 msk fiberhusk, 2 tsk bakpulver och en nypa salt. Blanda ihop allt och låt svälla 10 minuter. Smörj våffeljärnet med kokosolja och grädda våfflor. Smeten är ganska tjock men smälter ut i järnet.
Vilken kul blogg! Halkade in här pga jag googlade morotsfrallor. Så många roliga recept!! /Emily