Jordgubbsremmar med lime och vanilj
Just nu är det väligt trendigt att göra egna bär-eller fruktremmar. För någon månad sen gjorde jag hallon- och blåbärschips som blev super goda som snacks. I veckan gjorde jag jordgubbsremmar som fick stå i ugnen medan jag satt och pluggade. Ett tips är att göra en rätt tunnt lager innan du sätter de i ugnen. Jag hade lite för tjockt och det tycktes aldrig vilja stelna i mitten. Men annars blev det hur bra son helst.
Tina frysta jordgubbar (jag hade ekologiska och cirka 500 gram men det räcker gott och väl med 400 gram eftersom mina blev för tjocka). Mixa till en jämn smet och tillsätt 1/2 tsk vaniljpulver, skal från 1 lime och saft från 1/2 halv lime. Smörj ett bakplåtspapper med lite kokosolja och häll över smeten och bre ut ett tunnt laget. Kör i ugnen på 50 grader cirka 6-8 timmar (beror på ugn), men låt inte remmarna bli för hårda. Skär sedan biten i längder och förvara i en glasburk.



Men fyyyyyy vad gott!! Kan vara det bästa jag sett på länge. Vet dock att jag aldrig kommer lyckas få till det såhär bra tyvärr.... :D Ha en fantastisk väcka. Kram