Stekt torskfilé med blomkålsstomp & ärtpesto

När det bjuds på husman här hemma jublar sambon. Idag slutade med att han åt upp blomkålsstompet med en sked direkt från kastrullen, ser det som ett bra betyg. Middagens komponenter gifte sig bra med smakerna och jag har länge underskattat torsk, men så gott!
 
Blomkålsstomp: Koka upp vatten med salt. Ta bort bladen på blomkålen och skiva i mindre bitar (inklusive stammen). Koka cirka 10 minuter tills allt blivit mjukt och häll av vattnet, men spara liite. Mixa blomkålen lätt och tillsätt 1/2 finhackad purjolök och smaka upp med salt och peppar.
 
Torsk: Salta torsken ordentligt 10 minuter innan den ska stekas. Hetta upp en panna med smör och krydda fisken med lite vitpeppar. Stek cirka 4 minuter på varje sida så att fisken får en fin gyllene färg. Ät ganska direkt medans fisken är varm.
Recept på peston HÄR.
maarit

gött ska göra i veckan :D