Kycklingfärsbullar med blomkålsstomp
Kyckling till köttbullar? En grym idé. Alltså dessa kötbullar blev såå saftiga och goda och det var svårt att sluta äta kvällens middag trots att man vara mätt. Till serverade blomkålsstomp, gräddsås och sockerfri lingonsylt/lingon. Husman när det är som bäst.
Köttbullar: Blötlägg 2 msk chiafrön och 1 1/2 msk pofiber i 1 dl krämig kokosmjölk cirka 10 minuter. Lägg 800 gram kycklingfärs i en stor bunke och krydda med vitpeppar, salt, kryddpeppar och dijonsenap. Riv en liten gullök grovt och ha i färsen tillsammans med ett ägg. Blanda runt noggrant och tillsätt chiasmeten. Låt smeten dra sig en stund och rulla sedan små bullar med fuktiga händer. Stek gyllene i smör-och kokosolja och låt gå klart i ugnen på 120 grader.
Gräddsås: Häll ner 750 ml krämig kokosmjölk i spadet från köttbullarna. Låt koka upp och tillsätt eko japansk soya, kalvfond, lite tomatpuré, salt och peppar. Smaka upp såsen och låt småputtra tills den tjocknar till sig (det tar en liten stund). 






Åh detta måste jag testa! Och gud vilka fina bilder, lingonen gör verkligen sitt med sin röda färg!