Varm choklad med kokosmjölk & cashewsmör
Varm choklad och vintriga dagar hänger ihop. När vi var ute i veckan hade vi med oss en termos men det slutade att vi fikade hemma istället. Det här är en varm choklad utan mejerier och socker och den är ljuvlig. Receptet står inte jag för utan Hanna. Chokladen är väldigt mäktig så receptet räcker för iallafall minst 2-3 personer.
Ta fram en kastrull och värm på 2 dl krämig kokosmjök (jag hade blue dragon), 2 dl vatten och 3 msk kakao. Värm tills du tycker det är lagom varmt och häll över i en blender och tillsätt 2 msk cashewsmör (går säkert att byta ut mot något annat nötsmör, 2 färska urkärnade dadlar, 1 msk agavesirap och 1 nypa salt. Mixa till en jämn smet, häll upp, drick och njut. Späd chokladen med mer vatten om du tycker den är för tjock och det är säkert gott att toppa med lite (mycket) grädde och riven choklad!



