Kycklingburgare med goda tillbehör

Ibland kan det behövas lite nya kryddor för att maten ska upplevas nytänkande. Dessa kycklingburgare är så goda och så saftiga. Till serverades sötpotatispommes, coleslaw, dressing, ost, lime, avocado, tomat, rödlök, granatäpple, myntablad och hackade nötter. Visst är det underbart med mycket grön och färgglad mat.
 
Burgare: Blanda ihop 1 kg kycklingfärs med 1 ägg, 1 msk tahini, 1 kruka hackad persilja, 2 tsk sambal olek, 2 pressade vitlöksklyftor, salt och peppar. Forma till 5 stycken burgare och stek gyllene på båda sidor i både smör/olja. Låt burgarna bli klara i ungnen på 200 grader. Det tar cirka 15-20 minuter, kolla gärna i mitten och se att köttet blivit vitt. 
 
Sötpotatispommes: Skala 800 gram sötpotatis och skär i jämna stavar. Lägg i en bunke och blanda i 2 msk maizena. Lägg över på en plåt och pensla på olja. Kör i ugnen på 200 grader cirka 30 minuter, vänd efter halva tiden. De blir riktigt krispiga och goda!