Kikärts- och halloumibiffar
Meat free monday! Ett nyårslöfte jag tycker alla borde ha är att börja är mer vegetariskt. Det gynnar inte bara dig utan även miljön och din plånbok hehe. Vegetariskt behöver inte vara torrt och tråkigt utan här finns det utrymme att använda mycket färgglada grönsaker/frukter och att testa på nya smakkombinationer. Här är ett recept på jätte goda vegetariska biffar. Jag serverade biffarna med tortillabröd, picklad rödlök, en god yoghurtsås och massor av god sallad. En komplett måltid!
Biffarna: Skölj 2 paket kikärtor ordentligt. Riv 200 gram halloumi. Ta fram matberedaren och lägg i 2 dl cashewnötter och mixa dem grovt. Tillsätt kikärtor, halloumi, 1 kurka hackad persilja, 1/2 hackad gullök, 3 hackade vitlöksklyftor, 2 msk tahini, 1 tsk bakpulver, 2-3 msk kebabkrydda, paprikapulver, flingsalt och peppar. Mixa till en jämn smet, forma till bollar, rulla i sesamfrön och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga i ugnen på 200 grader cirka 20-25 minuter. Vänd på biffarna efter halva tiden.


