Chocolate peanut granola

Precis som rubriken avslöjar är det här en granola med lite extra allt. Det känns extra lyxig med goda bitar av mörk choklad. Passar utmärkt att toppa yoghurten, gröten eller varför inte fruktsalladen. Jag använde ett jordnötssmör från Urtekram med chokladsmak men om du använder du vanligt jordnötssmör kan du öka på mängden med kakao.
 
Blötlägg 20 urkärnade dadlar minst 30 minuter. Lägg sedan dadlarna, 1 dl jordnötssmör (med choklad eller utan) och en del av dadelvattnet i en matberedare/blender och mixa till en jämn smet. Ta fram en stor skål och lägg i 8 dl havregryn, 3 blandade nötter, 1 1/2 dl naturella jordnötter, 1 dl pumpakärnor, 1 dl solroskärnor, 0,5-1 dl kakao, en nypa salt. Blanda samman allt ordentligt och sprid ut degen/smeten på en plåt med bakplåtspapper. Kör i ugnen på 150 grader cirka 30-35 minuter, ha koll sista tiden så det inte bränns. Låt granolan svalna, dela i mindre bitar och tillsätt 75 gram hackad mörk choklad (85%).