Glutenfria chocolate chip cookies m. kokossocker

Jag älskar kakor, stora som små. Dessa chocolate chips cookies är helt underbara och så så goda! Perfekt krispig yta och sådär småsega i mitten. Jag gillar att ha min kakor i kylen så att chokladen stelnar. Storleken på kakan bestämmer du själv men jag föredrar större kakor så att man nöjer sig med en (men med dessa är till och med det svårt)!
 
Vispa upp 75 gram rumsvarmt smör med 1,75 dl kokossocker. I en annan bunke blandar du 2 dl rismjöl, 2 dl havregryn (välj glutenfria om du är känslig), 0,75 tsk vailjpulver, 0,5 tsk bapulver och 1 nypa salt. Blanda ihop med smörblandningen, tillsätt 1 ägg och rör ner 125 gram hackad mörk choklad. Forma till kakor (cirka 12 st) och grädda i ugnen på 175 grader cirka 10 minuter. Låt kakorna svalna på galler. Hugg in med en kopp kaffe eller ett stort glas med kall mjölk.
 
En burk misslyckade hallongrottor. Nästa gång ska jag grädda dem i formar. Men kaksmulor är alltid gott, to be continued!