Västerbottenpaj med tryffelaioli

Västerbottenost, världens bästa ost. Räkor, tryffelaioli, bröd och en västerbottenpaj, en komplett och fantastisk middag. Testade en ny pajbotten som blev väldigt bra och god.
 
Västerbottenpaj: Blanda ihop 2 dl bovetemjöl, 1 dl havremjöl, 1 msk fiberhusk, 1/2 dl sesamfrön, 50 gram smör, 1 ägg och salt i en bunke (jag la allt i matberedaren). Tryck ut degen i en pajform och låt stå kallt minst 30 minuter. Förgrädda skalet på 225 grader i cirka 10 minuter. Fyll skalet med 300 gram västerbottenost och häll över en blandning med 3 dl grädde och 3 ägg. Salta och peppra och in i ugnen på 200 grader cirka 25-30 minuter. Låt pajen svalna och ät helst kall (enligt mitt tycke).
 
Tryffelaioli: Ha alla ingredienser rumsvarma. Lägg allt i en bunke - 1 1/2 dl rapsolja, 1/2 dl tryffelolja (jag har en olivolja med tryffelsmak), 1 tsk dijonsenap, 2 msk citronsaft, salt och peppar. Mixa ihop allt med en stavmixer och lägg i en pressad vitlöksklyfta.