Panerad torsk & ärtpesto med pistage

Super god panering på torsken, vacker färg på peston och syrliga lingon. Tillsammans med pressad potatis och citron blev bra det en lyckad vardagsmiddag.
 
Torsk: Kläck ett ägg och vispa upp i en djup tallrik. Lägg kokosmjöl på en tallrik och bovetemjöl/sesamfrön på en annan tallrik. Salta fisken och låt stå 10 minuter. Vänd fisken i kokosmjölet, sen ner i ägget och avsluta med att vända i boveteblandningen. Stek i rikligt med smör cirka 2-3 minuter på varje sida, salta och peppra fisken i stekpannan.
 
Ärtpesto: Ta fram matberedaren och lägg i 4 dl tinade gröna ärtor, 1 dl pistagenötter, 1 dl cashewnötter, 2 dl riven prästost, 1 dl olivolja, saft-och skal från 1 citron, salt och peppar. Kör till en jämn smet. Blir det pesto över från maten, bre på knäckemackan, så gott!