Nötkakor med kardemumma och mörk choklad
Gudomligt goda kakor doppade i mörk choklad, pefekt till kvällskaffet. Jag använde en blanding av hasselnötter, mandlar och cashewnötter men det går självklart bra att bara använda mandlar eller liknande. Tips till mindre rika studenter (hehe)! Jag brukar köpa nötter från hyllan då man kan köpa musli på lösvikt, där finns det oftast en nötblanding för 89 kr/kg. Jämfört med naturgodis som ligger på 149 kr/kg.
Mixa samman 10 dadlar, 2 dl nötblandning, 1 dl havregryn, 2 msk mandelsmör, 1 tsk bakpulver, 1/2 tsk mortlade kardemummakärnor och lite flingsalt. Forma till cirka 20 småkakor och grädda i ugnen cirka 10-12 minuter på 175 grader. Låt svalna och doppa sedan halva kakan i mörk choklad (85%). Förvara kakorna i kylen.




Recept på kokoskakorna med mörk choklad och frystorkade jordgubbar kommer inom kort.