Laxbiffar med tryffelpotatis & limeaioli

Tryffeloljan jag köpte i Italien används flitligt här hemma, det är juu gott! Tryffelpotatis med laxbiffar och limeaioli, ville aldrig att middagen skulle ta slut.
 
Laxbiffar: Lägg 500 gram skinnfri lax i matberedaren och kläck i 1 ägg, 1/2 hackad röd chili, 1 tsk dijonsenap, paprikapulver, hackad färsk basilika, salt och peppar. Mixa till en jämn smet och forma till 4 stycken biffar med fuktiga händer. Stek cirka 3 minuter på varje sida i smör/olja. 
 
Limeaioli: Ha alla ingredienser rumsvarma. Lägg i en bunke 1 ägg, 2 dl rapsolja, 1 tsk dijonsenap, citronsaft, salt och peppar. Kör med stavmixern tills du fått en jämn vit majonnäs. Smaksätt med limesaft och pressade vitlök.
 
Tryffelpotatis: Skiva potatis lägg i en bunke. Blanda runt med olivolja, tryffelolja, salt och peppar. In i ugnen på 225 grader cirka 35-40 minuter (potatisen ska vara krispig).