Larb chicken salad

Såg ni Tina besöker förra veckan? Tina träffade Carolina Gynning och hon lagade en larb sallad som har sitt urspring från Laos. Fastnade helt för receptet och provade det till middag igår. Tummen upp från både mig och sambon och det blev en resa tillbaka till Asien. Jag använde råris i receptet som får en grymt god smak av att rosta det.
 
Rosta 1 1/2 dl råris i en varm panna cirka 10-15 minuter (riset ska bli gyllene brunt). Mortla riset i en mortel eller med en stavmixer. Stek 500 gram kycklingfärs klart i olja och tillsätt 3 msk limesaft, 2 tsk chilipulver, 2 msk fisksås, 3 msk av riset och 1 finhackat citrongräs. Låt färsen dra ihop sig några minuter och lägg i 2 finhackade scharlottenlökar och hackad färsk mynta och koriander. Servera i salladsblad toppat med riset, avocado och äpple. Att middagen kunde ätas utomhus gjorde inte saken sämre.