Kryddiga kycklingbiffar med tabbouleh och apelsinyoghurt
Fantastisk god middag med många spännande smaker. När hösten smyger sig på känns det extra viktigt att äta mat med mycket grönsaker och mycket färg för att få extra energi.
Kycklingfärsbiffar: Lägg i 800 gram kycklingfärs i en bunke och tillsätt 1 ägg, 1 paket smulad fetaost, paprikapulver, spiskummin, kryddpeppar, torkad koriander, salt och peppar. Använd mycket kryddor så biffarna får bra karaktär. Forma till biffar med blöta händer och lägg på en plåt. Kör i ugnen på 200 grader cirka 30 minuter. Skär gärna i en biff för att se att de är klara.
Tabbouleh: Koka upp 5 dl matvete och lägg i en stor skål. Tillsätt 2 finhackade tomater, 1/2 finhackad gurka, 1/2 hackad rödlök, 1 kruka persilja och mynta (som grovhackas). Lägg i skal och saft från 1 citron, god olivolja, flingsalt, peppar och cashewnötter.
Apelsinyoghurt: Lägg 500 gram grekisk yoghurt i en bunke. Tillsätt skal och saft från 1 apelsin, 2 tsk sambal olek, paprikapulver, salt och peppar.


