Glutenfria Rödbets-och lingonfrallor
Frossa i skogens bär och säsongens rotfrukter. Det här är saftiga frallor som innehåller både rödbetor och lingon. Vågar påstå att det är ett av mina bästa bröd. Konsistensen, smaken och utseende blev tipptopp.
Lös upp 25 gram jäst i 8 dl ljummet vatten. I en annan skål blandar du 8 dl havremjöl, 1/2 dl kokosmjöl, 2 dl bovetemjöl, 0,75 dl fiberhusk, 1/2 dl solroskärnor och 2 tsk salt. Blanda ihop alla ingredienser och tillsätt 0,5 dl honung, 1 riven rödbeta (medelstor) och 1 näve lingon. Kör några minuter i en bakmaskin eller med elvisp med degkrokar. Låt degen jäst 2 timmar. Lägg upp degen på ett lätt mjölat bord och dela upp i 16 stycken bitar och forma till frallor. Låt jäsa 30 minuter på en plåt, pensla bröden med ägg, toppa med frön/flingsalt och sen in i ugnen cirka 45 minuter på 175 grader. Låt svalna sen hugg in.



