Glutenfri focaccia med lingon och rosmarin

Focaccia är det perfekta brödet som passar till det mesta. Gott att doppa i grytor, äta till tapas eller njuta precis som det är. Det här är en glutenfri variant som blev väldigt lyckat som jag kommer baka igen. Degen blir till två bröd.
 
Smula i 25 gram jäst i en bunke och lös upp med 5 dl kallt vatten, 1 dl olivolja och 2 msk honung. I en annan bunke blandar du 4 dl bovetemjöl, 2 dl majsmjöl, 4 msk fiberhusk och salt. Slå ihop alla ingredienser ordentligt och låt degen jäsa 1 1/2 timme under bakduk. Dela degen i två bitar och tryck ut ett bröd med fuktiga händer på varsin plåt. Låt jäsa 1 timme till under bakduk. Gör hål i brödet med fingrarna, ringla över olivolja och toppa med flingsalt, rosmarin och lingon. Grädda ett bröd i taget längst ner i ugnen på 200 grader cirka 20 minuter.