Allt-i-ett. Kycklingklubbor och rotfrukter i ugn

Höst innebär rotfrukter i mängder. Snart så är dom nästan gratis i affärerna så passa på att frossa i goda rotfrukter hela året ut. Jag rostade rotfrukterna i ugnen tillsammans med kycklingklubbor, den perfekta vardagsrätten som inte kräver så mycket mer än hackande. Jag brukar bara skölja rotfrukter och behålla skalet kvar.
 
Kycklingklubborna marinerade jag i olivolja, soya, rosmarin, citronsaft, paprikapulver, salt och peppar. Hacka rödbetor, morötter, potatis och sötpotatis (hade lite kvar i kylen). Skiva en rödlök grovt och skala 4 vitlöksklyftor och mosa med sidan av kniven. Blanda alla rotfrukter och löken runt om i en ugnsform med höga kanter och lägg på kycklingklubborna. Ringla över olivolja, hounung, flingsalt och peppar. In i ugnen på 225 grader. Kycklingen tog jag ut efter 20-25 minuter (kolla att köttet är klart) och sen lät jag rotfrukterna rosta yttligare 10-15 minuter. Toppa med färska örter innan servering. 
Till gjorde jag en yoghurt sås med färska örter, honung och citron.