Sushi med blomkålsris

Har en gång tidigare gjort hemmagjord sushi och då blev resultatet fantastiskt. Idag var det dags igen fast nu med blomkålsris och det blev verkligen hur bra som helst. Receptet blir till 4 makirullar, vilket blir cirka 40 stycken bitar. Till serverade jag hemmagjord Gari, ett toppen recept. Hemmagjord sushi passar verkligen de dagar man har lång tid på sig i köket. De dagar man har mer bråttom kan det räcka med att skiva avocado, lax, skala räkor och doppa i soja, mums!
 
Blomkålsriset: Riv ett helt blomkålshuvud och koka upp i lättsaltat vatten. Häll av vattnet i en sil och låt riset få rinna av, dunsta och svalna ordentligt. Lägg i 3 msk creme cheese, 2 msk risvinsvinäger, honung efter smak och lite salt. Ställ i kylskåpet tills du ska börja göra sushi.
 
Ta fram noriark och lägg på ett lager blomkålsris på hela arket. Fyll mitten med avocado, räkor och lax och rulla ihop till en rulla med hjälp av en bambumatta. Skär till makibitar med en vass kniv. Servera med gari och japansk soja.