Pizza med färskost, kalkon och jordärtskocka

Pizza känns alltid rätt, särskilt om den är hemmagjord. Men ibland måste man äta något annat än sin egen mat för att få inspiration. För någon vecka käkade vi italienska hämtpizzor och på min pizza var det toppat med färskost, så så gott! Receptet på botten blir rätt kladdigt men tryck ut försiktigt med fuktiga händer, det är värt det. En av det godare bottnar jag gjort.
 
Pizzabotten: Vispa 8 ägg fluffligt. Smält 100 gram smör och vispa ner i äggsmeten. I en annan bunke blandar du 2 dl havremjöl, 1 dl kokosmjöl, 1 msk fiberhusk, 1 msk pofiber, 2 tsk bakpulver och lite salt. Blanda ihop alla ingredienser noggrant och låt stå 10 minuter. Häll över på en plåt med bakplåtspapper och tryck ut degen med fuktiga händer. Grädda i ugnen på 200 grader cirka 20 minuter (tills brödet börjar bli gyllenebrunt).
 
Toppa botten med tomatsås, riven prästost, strimlad kalkon, tunt skivad jordärtskocka, färskost (lägg matskedar över pizzan), oregano, salt och peppar. Kör i ugnen på 200 grader cirka 25-30 minuter. Avsluta med att toppa med färska tomater, rädisa och basilika.