Ljuvliga scones på rismjöl

En helg kan inte starta bättre med en frukost bestående av scones. Till serverades diverse tillbehör men godast var nog med creme cheese, prästost och apelsinmarmelad. Det var en magisk stund imorse då dimman började försvinna och vår vackra stad lystes upp av morgonsolen.
 
För 4 st stora scones: Blanda 120 gram rismjöl, 2 msk kokosmjöl, 1 msk fiberhusk, 1 tsk bakpulver och lite salt. Lägg ner i en matberedare och tillsätt 50 gram smör i tärningar och 3 färska dadlar. Mixa tills allt fördelat sig och tillsätt 2 1/2 dl mjölk och blanda samman till en jämn smet. Låt stå cirka 15 minuter. Forma till scones och grädda i ugnen på 15-20 minuter på 225 grader. Låt svalna en stund innan servering. Om du inte har en matberedare går det bra utan, finhacka dadlarna då.