Lax och ärtpesto med pepparrot

Fisk + citron + pepparrot, en underbar kombination. Sedan jag upptäckte ärtpesto har det serverats många gånger här hemma. Nu testade jag att ha pepparrot i och resultatet blev grymt. Jag serverade laxen och peston tillsammans med ugnsrostad potatis men säkert lika gott med mathavre eller kanske quinoa. När du gör peston kan du passa på att göra en stor sats, bästa pålägget på smörgåsen!
 
Ärtpesto med pepparrot: Ta fram matberedaren och lägg i 4 dl tinade ärtor, 2 dl riven ost (gärna med lite smak), 2 dl torrostade cashewnötter, 1 dl olivolja, pepparrot efter smak (jag använde på tub och hade i rätt mycket), saft och skal från 1 citron, salt och peppar. Mixa till en jämn smet och tillsätt mer olja om du vill ha lösare konsistens. 
 
Salta och peppra laxsidan och ringlar över honung. Kör sedan i ugnen på 200 grader cirka 20-25 minuter.