Keso-och havreplättar med kanelstekta äpplen
Det finns inget bättre än att vakna på helgen utan stress och att laga en ordentlig god frukost som man äter länge. Här är ett recept på keso-och havreplättar som jag serverade med kanelstekta äpplen. kvarg smaksatt med vaniljpulver, mandelsmör och nötter. Rätten är sådär lagom söt vilket passar utmärkt till frukost. Jag gjorde plättarna i ugnen, smidigt att slippa att steka och stekos.
Mixa samman 250 gram keso, 3 ägg, 3 färska dadlar, 1 dl havregryn, 1 msk fiberhusk, lite salt och vaniljpulver. Låt stå cirka 10 minuter. Klicka ut cirka 8 plättar på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen på 200 grader cirka 15-20 minuter. De är färdiga när det börjar få en fin gyllene färg. Låt svalna liite innan servering. Äpplena steker du bara i smör, honung och kanel.



