Glutenfri morotskaka

Har under en längre tid velat baka morotskaka och igår tog jag äntligen tag i det. Jag tycker morotskaka passar otroligt bra just nu på hösten med alla goda kryddor, påminner lite om chai-te. Jag gjode en variant utan gluten och socker och resultatet blev förvånadsvärt bra. Killen frågade flera gånger om det verkligen inte var något socker i kakan, jag tar det som ett gott betyg hehe?  
 
Vispa upp 3 ägg med 0,75 dl honung vitt och fluffligt. I en annan bunke blandar du 2 dl havremjöl (välj glutenfri variant om du är intolerant), 1 dl rismjöl, 0,75 msk fiberhusk, 3 tsk bakpulver, 0,5 tsk bikarbonat, 2 tsk kanel, 2 tsk kardemumma, 1 tsk malen ingefära, 1 msk muskot, 0,5 tsk vaniljpulver och lite salt. Vänd ner mjölblandningen försiktigt i äggsmeten. Mixa 7 stycken färska dadlar med 1 1/2 dl solrosolja och tillsätt i smeten tillsammans med 4 dl rivna morötter. Häll över smeten i en smord form med löstagbar kant (jag smorde och bröade med smör + kokosflingor). Grädda i ugnen cirka 50 minuter på 150 grader. Låt kakan svalna. 
 
Frosting: Vispa upp 150 gram philadelphiaost, 50 gram rumsvarmt smör, skal från 1 citron och citronsaft samt honung efter smak. Jag tyckte det var gott när frostingen var lite syrlig men det är smaksak. Bre frostingen över kakan och strö över några lingon.
 
Erik

Åååh frys in en bit till mig haha! xD <3

Svar: Haha den blev uppäten ikväll, får baka på nytt 😀
elin