Glutenfri äppelgalette

Kunde inte låta bli att baka något med äpplen när jag gick i affären och det kryllade med svenska äpplen till bra pris. Har alltid velat prova göra en galette och det fick bli en glutenfri variant. Till serverade jag kesella Dulce de leche (himmelskt god). Galetten blir sådär frasig och den främst källan till sötma står äpplena för. Jag använde sorten Ingrid Marie.
 
Skiva 200 gram kallt smör till tärningar och lägg i en matberedare. Blanda ihop i en bunke 3 dl majsmjöl, 1 dl bovetemjöl, 1 msk kokosmjöl, 0,75 msk fiberhusk, lite salt och 1 msk kokossocker (eller annan valfri sötning). Lägg mjölblandningen i matberedaren och kör cirka 5 sekunder så att smöret delas. Tillsätt 0,75 dl vatten och 1 msk mandelsmör (valfritt) och kör tills degen börjar gå ihop. Lägg degen i plastfolie, tryck ut lite och ställ i kylskåpet 20 minuter. Medans kan du skiva äpplen, jag valda att ha skalet kvar. Kavla ut degen rund på en mjölat bord (cirka 30 cm i diametern), lägg över på en plåt och lägg äpplena i mitten. Strö över 1 msk kokossocker, honung, kanel och kardemumma. Vik in kanterna lite över äpplena och pensla med ägg på kanterna. Toppa med några små smörtärningar över äpplena. Grädda cirka 40 minuter i mitten av ugnen på 200 grader.