Fattigare riddare med mascarpone och färska bär

Har du något gammalt bröd hemma? Släng det inte! Fattigare riddare en den ekonomiska och miljösmarta rätten som tar vara på något som lätt hamnar i papperskorgen. Jag gjorde mina fattigare riddare på ett väldigt enkelt kokosbröd och till serverade jag mascarapone och färska bär. Rätten passar utmärkt till frukost då den inte är allt för söt, utan sötman kommer främst ifrån bären.
 
Kokosbröd: Vispa upp 5 ägg fluffigt. Smält 50 gram smör och vispa ner i äggen. I en annan bunke blandar du 1 dl kokosmjöl, 1 msk fiberhusk, 1 tsk bakpulver och lite salt. Grädda brödet på 175 grader cirka 25 minuter. Brödet ska då gärna vara någon dag gammalt då vätskan suger åt bättre. Men som sagt, ta det bröder du har just hemma.
 
Fattigare riddare: Vispa samman 1 ägg, 2 dl mjölk, lite honung och lite kanel. Doppa brödet i smeten någon minut och stek i smör tills det är gyllenbrunt på båda sidorna. Servera med mascarpone (som är blandad med mjölk, lime, vaniljpulver och citron) och färska bär/frukt.
 
 
Galet god rödbetssmoothie som blir mycket trevligare i ett champagneglas, helglyx!