Saffrans-och pepparkakasbollar

Två SÅ goda recept med julens bästa smaker. Det här är det perfekta fikat till första advent eller varför inte gå-bort-present (jag skulle bli så glad om jag fick dessa). Jag har för övrigt en kategori som heter Jul där ni kan kika in för mer julrecept. 
 
Saffransbollar: Mixa samman 200 gram kokosflingor, 12 dadlar, 1 dl cashewsmör, 0,75 dl kokosmjölk (den tjocka delen), 1 paket saffran, 1 tsk kokosolja, 0,5 tsk vaniljpulver och en nypa salt. Forma till bollar och ställ kallt ett tag. Doppa bollarna i choklad (70-85%) med hjälp av en träpinne och toppa med pistagenötter och kokosflingor.
 
Pepparkaksbollar: Mixa samman 3 dl nötter (jag hade hasselnötter, mandlar och cashewnötter), 12 dadlar, 2 msk mandelsmör, 2 msk pepparkakskrydda, 1 tsk kokosolja, en nypa salt. Kör rätt länge i matberedaren så att nötterna blir finfördelade. Rulla till bollar och ställ kallt ett tag. Doppa bollarna i choklad (70-85%) med hjälp av en träpinne och toppa med pecannötter och kokossocker.