Raw cheesecake med pepparkaka och saffran

Den här underbara cheesecaken bjöd jag på för några helger sedan då vi hade gäster. Kakan bara osar jul då botten är med smak av pepparkaka och fyllningen är en len och gula från saffran. Jag använde cashewnötter i receptet som fick stå över natten i vatten. Den här kan du bjuda på nu till helgen då det är första advent, äntligen börjar julmånaden!
 
Botten: Mixa 3 dl pecannötter, 12 dadlar, 1 påse pepparkakskrydda och en nypa salt. Tryck ut i en form med bakplåtspapper eller silikonformar och ställ i frysen.
 
Fyllning: Mixa 5 dl blötlagda cashewnötter, 0,5 dl kokosolja, saft från 1 apelsin, skal från 1 apelsin, 1 paket saffran, lite vaniljpulver, lite salt ocn honung efter smak (jag hade cirka 1 dl). Mixa till en jämn smet och tillsätt lite av vattnet nötterna låg i för att få den lite lösare. Häll fyllningen över botten och ställ i frysen några timmar. Ta fram 30 minuter innan servering och toppa med fikon, granatäpple, mörk choklad och pecannötter. 
 
Servetten kommer från Himla och passar perfekt att duka med i jul.