Kebabtallrik med renskav

En riktigt god nygjord kebabtallrik kan vara bland det bästa som finns. Här är en egen variant med renskav som kebabkött. Att göra egna klyftor i ugnen, en god kebabsås och en klassisk kebabsallad bestående av isbergssallad, tomat och lök blev uppskattat här hemma. Jag använde potatis i rätten men prova gärna rotfrukter, sötpotatis eller varför inte blanda massa olika. 
 
Kebabsås: Blanda samman 3 dl gräddfil, 0,5 dl sweet chilisås, 1 tsk sambal olek, 1 stor pressad vitlöksklyfta, lite honung, 1-2 tsk kebabkrydda*, salt och peppar. Smakar precis som när du köper kebab från pizzerian.
 
Låt renskavet tina något och sedan steker du det i olja/smör. Köttet släpper rätt mycket vätska så du kan hälla av lite. Smaka upp med salt, peppar och kebabkrydda*.
 
*Jag använder kebabkrydda från Santa Maria som innehåller svartpeppar, spiskummin, oregano, paprika, cayennepeppar, vitlök, gurkmeja, koriander och chilipeppar (underbart med kryddmixer utan massa tillsatt salt och socker). 
 
Vi får stå ut med bilder i kvällsljus, underbara november... Inte ofta man äter kebabtallrik på Swedish Grace iallafall ;)