Julknäcke med frön och majsmjöl

Tiden går så galet fort nu för tiden och om mindre än två veckor är det första advent. Traditionellt äts den första skinsmörgåsen runt den helgen och jag kan varmt rekommendera det här julknäcket med smak av vört. Ingredienserna är glutenfria förutom vörtmixen som innehåller korn och råg, bra att veta om du är glutenkänslig. Lite julskinka och senap på det här, sen så!
 
För 2 plåtar: Blanda i en bunke 3 1/2 dl majsmjöl, 1 1/2 dl pumpakärnor, 1 1/2 dl melonkärnor, 1 dl solroskärnor, 2 msk chiafrön, 1 1/2 dl vörtmix, 1 msk fiberhusk, 1 tsk salt. Rör ner 1 dl rapsolja, 2 1/2 kokande vatten och 0,5 dl honung. Bre ut på två plåtar med bakplåtspapper, toppa med flingsalt och grädda i ugnen på 150 grader cirka 1 1/2 timme (ha koll sista 20 minuter så de inte bränns). Jag bytte plats på plåtarna efter halva tiden. Brödet blir rätt mörkt så tro icke att det är bränt men ha koll!