Smörgåstårta med skagenröra & ärtkräm med lax

Vi firade Tobias examen igår och jag hade gjort smörgåstårta till gästerna. Resultatet blev himmelskt och jag kan verkligen rekommendera er att göra den här nästa gång ni har fest. Jag använd hönökaka på lager 1 och 3 och på lager 2 kavring. Gör gärna tårtan någon dag innan så den får stå och dra sig i kylen, den blir bara godare då. Receptet är för två tårtor.
 
Skagenröra: Blanda 500 gram majonnäs (tycker Hellmanns är bäst), 4 dl creme fraiche, saft/skal från 1 citron, en burk röd caviar, hackad dill, en rödlök finhackad och salt. Grovhacka 800 gram räkor (om du använder räkor i lake så få bort så mycket vätska som möjligt. Blanda ihop allt och ställ i kylen.
 
Ärtkräm med lax: Mixa 500 gram tinade frysta ärtor till en jämn smet. Lägg över i en bunke och tillsätt 1 1/2 dl creme fraiche, saft/skal från 1 citron, pepparrot på tub efter smak, salt och peppar. Hacka 400 gram kallrökt lax och blanda ihop allt och ställ i kylen. 
 
Börja med hönökaka i botten och sen på med ärtkräm, kavring, skagenröran och avsluta med hönökaka. Klä in tårtan med philadelphiaost (gick åt 1 kg på två tårtor haha). Garnera med gräslök runt sidorna och toppa med tomater, rädisor och färska basilikablad. 
 
 
Heléna

Vilken fin!