Stor glutenfri tacopaj med kycklingfärs
Stor paj = många matlådor. Den här pajen blev riktigt god och det är grymt att göra i en stor teflonform. Dels för att det inte fastnar paj i formen och så bubblar inte osten över som brukar resultera osigt i ugnen.
Pajdeg: Blanda 6 dl mandelmjöl, 1 dl sesamfrön, 2 msk fiberhusk, 80 gram smör, 2 ägg och lite salt ordentligt och tryck ut i en större form. Ställ i kylen minst 30 minuter. Nagga botten med en gaffel och förgrädda cirka 10 minuter på 200 grader.
Fyllning: Stek 1 gullök och 2 vitlöksklyftor. Tillsätt 800 gram kycklingfärs och stek klart. Krydda med spiskumin, paprikapulver, malen koriander, lökpulver, vitlökspulver, oregano, cayennepeppar, salt och peppar. I en bunke blandar du 2 paket cream cheese och 1 burk creme fraiche. Häll färsen i pajskalet och bre över ostblandningen. Toppa med tomater och riven ost. Grädda i ugnen cirka 35-40 minuter på 200 grader.



