Falafel med glutenfritt tunnbröd
Ett nyårslöfte, äta mer vegetariskt! Så nu blir det i den mån det går att köra Meat free monday. Igår kom syskonen förbi på middag och jag bjöd på falafel med glutenfritt tunnbröd, picklad rödlök, en god sallad och en yoghurtdressing, blev riktigt bra.
Falafel: Skölj 4 dl kikärtor ordentligt med kallt vatten. Lägg i en matberedare tillsammans med 4 vitlöksklyftor, 1 liten gullök, hackad färsk persilja, spiskummin, citronskal och lite citronsaft, 1 msk pofiber, 1/2 msk kokosmjöl, koriander, chili, salt och peppar. Mixa till en slät med och forma till bollar eller biffar. Jag försökte fritera men det gick lite sådär... så jag stekte dom i mild olivolja så båda sidorna fått fin gyllene färg.
Tunnbröd: Blanda 5 dl bovetemjöl, 5 msk kokosmjöl, salt och sen tillsätt 3 dl vatten och blanda ihop till en deg. låt vila cirka 30 minuter och sen mjöla en bänk med bovete och kavla ut tunnbröd och stek på medelvärme i lite olja. Inspo här.
Picklad rödlök: Finstrimla två rödlök och lägg i en bunke tillsammas med saft och skal från en citron. Låt stå i kylen och dra sig, minst 15 minuter.



Salladen bestod av stekt grönkål, avocado, fetaost, granatäpple och mandlar.
Dressing gjord på turkisk yoghurt, sweetchilisås, ingefära, koriander, salt och peppar.
Såååå gott! :) tack!