Köttpaj från medelhavet.

Paj, en av dom bästa maträtterna som går att variera i oändlighet. När jag vaknade tidigt imorse så passade jag på att göra pajdegen för kvällen. 3 dl mandelmjöl, 1/2 dl sesamfrön, 1 msk fiberhusk, 40 g smör, 1 ägg och salt. Blanda allt till en jämn deg och tryck ut i en springform (eller pajform). Mitt pajskal fick stå i kylen fram tills den skulle gräddas.
 
Grädda pajskalet i 8 minuter i 175 grader, höj sedan ugnstemperaturen till 200 grader. Stek 1 hackad gullök och 1 pressad vitlöksklyfta. Tillsätt 500 g nötfärs och 1 paket strimlad bacon och stek färdigt. Krydda färsen med torkad basilika, oregano, salt och peppar. Tillsätt sedan en burk creme fraiche soltorkad tomat & fetaost och 1 paket hackade soltorkade tomater. Häll blandningen i pajskalet och häll över 3 vispade ägg. Avsluta med att strö över fetaost och skivad paprika. Grädda mitt i ugnen i ca 45 minuter, låt stå ett tag innan servering. För extra medelhavskänsla så ha i oliver, jag tycker dock inte om det.
Servera pajen med dina favorit sallad. Jag hade spenat, broccoli, avocado, tomat och hasselnöt marinerad i citron, olivolja och lite riven parmesan.